Meteen naar de inhoud

Workshop weekend met Alberto Paganini

Een weekend lang zalige workshops met yogadocent en filosoof Alberto Paganini bij LUZ Roermond. Van vrijdagavond 27 oktober tot zondagavond 29 oktober 2023 kun je 5 verschillende workshops volgen. Alberto is al tientallen jaren yogadocent en filosoof, oorspronkelijk uit Italië maar al vele jaren wonend in België. Hij is een zeer kundige leraar met heel veel kennis en een fijne manier van les geven, die ook altijd ruimte geeft aan individuele vraagstukken. 
Kom je het hele weekend? Dan krijg je 10% korting. Per workshop boeken kan ook, zie hieronder de prijzen & alle info!

Over Alberto Paganini

Alberto is doctor in de filosofie en een uitstekende yogaleraar en adembegeleider sinds 1979. Hij koos al in zijn jeugd het yogapad als levensweg, bestudeerde o.a. Vinyasa-, Viniyoga, Sivananda-, Iyengar-  Hatha- Ashtanga- en Dru-yoga . Tussen zijn leraars tellen we o.a. Shiva Rea,  BKS Iyengar, Manju Jois, M. Patel, Desikachar, Gérard Blitz, David Svenson, Robert Boustany, Ammaji, Sastraij en Babaji.

Hij beoefent, bestudeert en onderwijst yoga met hart en ziel. Hij was en is steeds in contact met veel leraars, methodes en  meesters  en ontwikkelt een eigen weg. Sinds ’93 verblijft hij met zijn gezin in België waar hij Yoga Soma en de Soma Yoga leraren opleiding heeft opgericht.

Op zijn zoektocht naar een yogabeleving aangepast aan de huidige samenleving ontwikkelde hij een unieke yoga- en lesstijl, gebaseerd op zijn eigen ervaringen, de interacties met zijn studenten en de visies van zijn talrijke leraars. Auteur van het boek Prana Yoga Flow’, Ankh-Hermes 2010 en verschillende  yogaboekjes, platen en CD’s. Hij geeft diverse yogalessen, -workshops, -bijscholingen en –opleidingen in binnen- en buitenland, schrijft artikels in yogatijdschriften en is de bezieler van Prana Yoga Flow, Hart Yoga en de Soma Yoga (leraren) opleiding.

Meer weten over Alberto, klik hier.

Programma workshop weekend

Vrijdag 27 oktober
19:00 – 21:00 uur Klankschalenconcert met restorative yoga houdingen

Easy yin / restorative houdingen (really slow & minimal) met een zeer ontspannend, helend en meditatief klankschalenconcert. Liggen, een beetje bewegen en genieten dus! ALL LEVELS
Losse prijs: €34


Zaterdag 28 oktober
 10:00 – 13:00 uur Prana Yoga Flow 1

Creatief met zonnegroeten, 32 asana’s met verschillende vinyasa’s, pranayama, meditatie en ontspanning. ‘Prana yoga flow’ is een les, of eigenlijk een methode die Alberto ontwikkeld heeft en al jaren finetuned. ALL LEVELS

De warmte die de bewegingen in het lichaam creëren en de stroming tussen de bewegingen zijn belangrijke factoren die helende krachten activeren. Focus: kracht dynamiek, creativiteit. Iedereen welkom, de asana’s  worden op  verschillende  niveaus aangeboden.
De yoga van het pulseren van de levenskracht: een creatieve, dynamische en ontspannende yogastijl die je springlevend maakt, je hart opent en je geest tot rust brengt.

  • bevordert vreugde, vitaliteit, gezondheid, harmonie en ontspanning. activeert en reguleert elke spier, hart, bloedcirculatie en ademhaling
  • bevordert de uitscheiding van giftstoffen uit het lichaam
  • verbetert de conditie en is een natuurlijke anti-stress therapie
  • is een ideale aanvulling bij sport- en/of danstraining
  • helpt je op je pad naar innerlijke rust en vrede
  • bouwt aan levensvreugde en ontspanning

Losse prijs: €49
 


Zaterdag 28 oktober
14:00 – 17:00 uur Helen met Yoga

Alberto: “Eerst vertel ik over mijn recente confrontatie/uitdaging op gezondheidsvlak en over hoe de yogafilosofie en -beoefening mij daarbij succesvol geholpen hebben en nog steeds helpen. We hebben dan een meditatief moment waarin iedereen contact maakt met zijn huidige confrontatie/uitdaging op fysiek, energetisch, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Vervolgens duiken we dieper in de neutrale observatie en waarneming van deze uitdagingen en sporen we gedachten, gevoelens en technieken op die een helend proces in gang kunnen zetten. Iedereen creëert op basis van wat hierbij tevoorschijn komt een persoonlijke Sankalpa (helende intentie, affirmatie) die dan gebruikt wordt tijdens een helende Yoga Flow, Pranayama en Meditatie. We eindigen met een zalige ontspanning met klankschalen, gongs en windharpjes.”

ALL LEVELS. Losse prijs: €49


Zondag 29 oktober
10:00 – 13:00 uur Prana Yoga Flow en de energiestroom: marmapunten, nadi’s en meridianen

Deze ochtend exploreren we de stroming van de levenskracht in de belangrijkste kanalen en punten van het subtiele lichaam. Yogatechnieken om de helende flow te versterken en te harmoniseren brengen ons dieper in contact met ons innerlijke Zelf.
Theorie en praktijk, met mogelijkheid voor jouw vragen en persoonlijke adjustments.

ALL LEVELS. Losse prijs: €49


Zondag 29 oktober
 14:00 – 17:00 uur Yin yoga, pranayama en meditatie

We eindigen dit weekend met deze heerlijke workshop! Soft flow of life, inner rest, harmony, peace and quietness. Niet meer woorden nodig dan… ontspan en kom thuis bij jezelf!

ALL LEVELS. Losse prijs: €49

✧  Teacher training 10-18 februari 2024

! Alberto komt ook een teacher training Prana Yoga Flow geven bij LUZ Roermond van 10 tot 18 februari 2024 ! Interesse? Laat het weten via luzroermond@gmail.com


Over de locatie

Deze workshops vinden plaats bij LUZ Roermond, een ruime, lichte, industriële studio in een oude fabriek op het Weerstand terrein. Er zijn veel creatieve ondernemers actief in de hal, en er is altijd wel iets te doen! De ruimte van LUZ voelt als een oase in dit industriële gedeelte van de stad, het voelt er rustig, ruikt er fijn, de akoestiek is prachtig en de energie is zeer aangenaam.
Klik hier voor de route.

Er zijn wc’s en horeca in het gebouw aanwezig. Wij hebben matjes, dekens, bolsters & blokken. Je eigen materiaal meenemen mag ook. De studio opent 10 minuten voor aanvang van de workshops.

LUNCH: je kunt voor de zaterdag en voor de zondag apart een ticket boeken voor de lunch. Deze is vegetarisch. Heb je speciale dieetwensen of allergieën dan kun je vantevoren even contact opnemen om te vragen of wij daar wel/niet rekening mee kunnen houden via luzroermond@gmail.com

Meenemen: lekker zittende (yoga)kleding in laagjes, dikke sokken, een extra vest, flesje water en eventueel schrijfboekje & pen, je eigen snacks voor tussendoor. Water en thee zijn aanwezig.


Prijzen en aanmelden