Meteen naar de inhoud

YOGA bij LUZ Roermond

Op deze pagina zie je de wekelijkse lessen die gegeven worden bij LUZ. Aanmelden voor deze lessen gaat via de website van de docenten zelf.

Wil jij onze ruimte huren voor je eigen lessen? Dat kan, klik hier voor meer informatie.

LESROOSTER

Wekelijkse lessen bij LUZ. Aanmelden via link onder de activiteit:LONNEKE PENNINGS

DRU YOGA

Jong of oud, ervaren of beginner: de vloeiende bewegingen van Dru yoga zijn voor iedereen makkelijk te leren. In de les worden energieblokkades opgelost, waardoor je innerlijke weerbaarheid groter wordt. In de meditaties leer je de innerlijke rust ook te bewaren in het dagelijkse leven. Je leert getuige te zijn van alle veranderingen in je leven, zonder er steeds in te worden meegesleept. Het helpt je om plezier, kracht en diepe innerlijke rust te ervaren. Dru yoga kan een lichtpunt in je leven worden, een punt waar je rust, eenheid en verbinding voelt waardoor je het licht ook naar buiten toe gaat uitstralen.

YIN YOGA & YOGA NIDRA

Yin yoga is langzaam en rustig. De houdingen worden voor langere tijd vastgehouden; drie tot vijf minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Alle houdingen hebben ook hun eigen positieve uitwerking op je organen en werken op een diepere laag aan je energielevel. Yin yoga is ook een goede les in mindfulness: volledig met je aandacht in het hier en nu, en volledig bij en met jezelf zijn.

Bij Yoga Nidra wordt je meegenomen in een heerlijke liggende meditatie. Je lichaam en geest komen helemaal tot rust. Nidra kalmeert je zenuwstelsel & bereidt je voor op een diepere staat van bewustzijn. Je laat de waan van de dag volledig los en komt aan in het stadium dat je kunt vergelijken met de fase vlak voor je in slaap valt.
Door meditatie kom je meer in contact met je hart waardoor de verbinding met jezelf en de wereld om je heen groter wordt.
1 Nidra sessie zou gelijk staan aan 4 slaap. Het proberen waard, right?!

Boek je (proef)les via: YOGALON.NL


WIENEKE VAN DER AA


YOGA FLOW

Dynamische en creatieve Vinyasa les waarbij de houdingen in een flow voorbij komen. Er is veel aandacht voor ademhaling. Elke les is anders, maar de basishoudingen (zonnegroeten) zijn vaak hetzelfde. Van daaruit wordt er gewerkt naar een piekhouding, of naar een reeks houdingen die passen bij het thema van de les. Bijvoorbeeld heupopeners of een armbalance.

PILATES

De nadruk bij Pilates ligt op je core en de spieren die ervoor zorgen dat je lichaam in de juiste houding staat en die de wervelkolom ondersteunen. Je werkt aan het lang en flexibel maken van de spieren én aan je kracht door middel van je eigen lichaamsgewicht slim als hefboom in te zetten in bepaalde oefeningen. Dieper liggende buikspieren, alle rugspieren en de spieren en banden rondom het bekkengebied worden sterker. Je benen en armen worden soepeler. Mensen met rugproblemen zullen zeker profijt hebben van Pilates, het is bovendien een uitstekende work-out om je lichaam fit en flexibel te houden op de lange termijn.

Boek je (proef)les via: WIENEKEVANDERAA.NL

KINDERYOGA, TIENERYOGA & WOBBELYOGA!

Voor alle mini yogini’s tussen de 4 & 16 jaar werken wij samen met de lieve docentes van De Kinderyogaschool! Twee keer per week zijn er verschillende middaglessen bij LUZ.
Ook bieden Moniek Beelen en Myrthe Zuidinga maandelijks ouder-kind workshops aan. Kijk voor het gehele aanbod en hoe je hun lessen kunt boeken op: dekinderyogaschool.nl

BUITENYOGA & SUPYOGA

Buiten yoga doen op of aan het water is heerlijk! Wij werken samen met SUP Limburg voor lessen vanaf hun heerlijke plek aan De Weerd, bij Koers Zuid. Kijk voor het gehele aanbod op: suplimburg.nl


Workshop weekend met Alberto Paganini

Een weekend lang zalige workshops met yogadocent en filosoof Alberto Paganini bij LUZ Roermond. Van vrijdagavond 27 oktober tot zondagavond 29 oktober 2023 kun je 5 verschillende workshops volgen. Alberto is al tientallen jaren yogadocent en filosoof, oorspronkelijk uit Italië maar al vele jaren won…

Lees meer