Meteen naar de inhoud

ADEMWERK bij LUZ


Bij LUZ Roermond bieden verschillende professionals diverse soorten ‘ademwerk’ aan. Ademwerk is een vertaling van de ingeburgerde Engels term ‘breathwork‘, wat impliceert dat het werken is om te ademen. Deels gaat ademhaling natuurlijk helemaal vanzelf: zonder dat we erover nadachten namen we na onze geboorte meteen een diepe ademteug, om die vervolgens met een krijs weer uit te ademen. 99% van de dag adem je waarschijnlijk geheel onbewust. Maar bewust ademen kan superveel voordelen hebben, waar je eerder misschien niet bij stil stond en wat nu wel op je pad is gekomen.

Hele boeken, podcastst en platforms worden tegenwoordig vol geschreven en gepraat over de kracht van de adem, maar de wijsheid is al eeuwenoud. Yogi’s noemen ademwerk ‘pranayama‘, vrij vertaald uit het Sanskriet betekent dat ‘beheersing van de prana’: en prana betekent adem, maar ook levensenergie. Diverse pranayama oefeningen worden beschreven in yogaboeken zoals de volledige yoga-ademhaling, de Kapalabhati ademhaling, de Ujjayi ademhaling of de wisselademhaling.

Nieuw is dat ademen is losgekoppeld van yogalessen en als aparte sessies wordt aangeboden. Puur focussen op die adem, heeft iets magisch. Het kan je helpen meer te ontspannen, lichter te voelen, meer energie te hebben, emoties op te ruimen die vast zaten in je lichaam, sneller te herstellen na inspanning, te focussen, een betere weerstand te krijgen and so much more…

Kijk in de agenda wanneer de volgende sessie is.

Soorten breathwork bij LUZ Roermond:


Breathwork weekend

Een weekend lang ademwerk! 6 ademcoaches bij LUZ Roermond op zaterdag 30 september & zondag 1 oktober 2023

Lees meer
Wim Hof Methode workshop

1x per kwartaal komt Bart Scholtissen naar Roermond voor een dag die je niet snel zal vergeten. Ben jij klaar voor een deep dive? Ademwerk, ijsbad, verbinding, theorie over je zenuwstelsel & meer…. Next one: zondag 2 juli 2023! Daag jezelf uit next level te gaan op het gebied waar jij op d…

Lees meer

Wim Hof Methode Ademhaling

Onze Wim Hof Methode trainer Bart Scholtissen geeft bij LUZ elk kwartaal een WHM workshop. Hij zorgt voor sessies met veel diepgang en verbinding, door zijn jarenlange ervaring in de methode. De methode is in de basis gestoeld op drie pijlers:
* Ademhalingstechniek
* Koude training
* Commitment (mindset / focus)

De ‘Wim Hof Ademhaling’ is een techniek die iedereen kan leren en die veel gezondheidsvoordelen heeft. Als je ermee begint kan het veel los maken. Het is dan ook fijn om je te laten begeleiden door een ervaren trainer. In een groep ademen met live aanwijzingen en gepaste muziek, geeft ook een heel andere energie dan als je het zelf thuis doet.

We ademen altijd, maar we zijn ons meestal niet bewust van de kracht ervan. Verhoogde zuurstofniveaus bevatten een schat aan voordelen, en de gespecialiseerde ademhalingstechniek van de Wim Hof-methode ontrafelt ze allemaal: meer energie, verminderde stressniveaus en een verbeterde immuunrespons.

Een paar keer per jaar staat er een losse ademsessie van Bart op de agenda. Houd onze socials in de gaten!


ADEMWERK & REIKI

Wieneke van der Aa geeft ademsessies in de trant van Liquid Breath, met een visualisatie/meditatie & reiki. Een ontspannen en verlichtend moment om te ontladen en op te laden.
Soms biedt ze deze aan als losse ademsessie, some in combinatie met een cacao ceremonie, soms met iemand anders die een aanvullende expertise heeft zoals soundhealing.
Een sessie zelf een keer ervaren is weten (nee, voelen!) wat het voor je kan doen en vooral HOE fijn het is om vanuit zachtheid en veiligheid te mogen ontvangen.


LIQUID BREATH

Cora Verkuilen is de creator van de ademmethode Liquid Breath®, de zachte ademmethode, met de focus op loslaten, de uitademing. Zij gaat je voor in het ervaren van de GIFT, de lange, diep helende en ont-spannende sessie van Liquid Breath®.

Cora en haar team hebben de afgelopen vier jaar internationaal inmiddels meer dan 150 teachers opgeleid. Daarnaast is Cora de enige gecertificeerde Gamma Breath Master van Nederland. 

Zij neemt jou mee in een heerlijke ademsessie, een awakening van jezelf en jouw energie. Via de adem. En de energie van je adem. In XL-formaat. 

Maak je op voor een zinderende ervaring. Kom de diepste ontspanning ever ervaren. Je hoeft er niets voor te kunnen. De adem wijst de weg. Twee uur YOU-Time.  De Cora- way. 


DE VERBONDEN ADEM

Nastaran Kandhani geeft ademsessies met de verbonden adem. Bij de verbonden adem worden in- an uitademing aan elkaar verbonden voor een krachtige, toch zachte en helende ademsessie. Er is weer volop ruimte om te ontspannen, om oude emoties op te ruimen, om je lichter en helder te voelen nadien. Misschien zal je intuïtie tot je spreken, misschien ervaar je meer vreugde. Een reset van je zenuwstelsel.
Een aantal jaren geleden kwam Nastaran vanuit Iran naar Nederland. Hier is ze opgeleid in breathwork en is het haar passie geworden. Haar sessies zijn deels in het Engels.Kijk in de AGENDA wanneer deze ademsessies plaatsvinden!

“Just Breathe.”

~ Eddie Vedder